29 June 2012

S.a.y.a.s.a.n.g.a.t.m.e.n.g.a.n.t.u.k.b.y.e

27 June 2012

Cerita pasal hari ini

Sajer jer nak bagitau, yang pada hari ini, pada jam 1405, hujan telah turun dengan lebatnya.
Sekian.


~ The End ~

26 June 2012

Hmmm

Arini:
1) Sgt penat
2) letih
3) nak muntah
4) lapar
5) tingin nak makan bege stim
6) tak boleh gn mesin photostet
7) keje utk conference pending (sbb mesin photostet rosak)
8) sakit kepala
9) byk jalan
10) laparrr (eh? da tulis yer tadi. tp tak per la...)

20 June 2012

Tak mo Kawan ngan Awak!

Smlm dia still panas badan lagi so I drove him to the clinik to take another MC. Dia smpat gak makan bubur yang mama masak but me got no time to eat yet. Da balik lalu dekat kedai bawah tu sbb tingin nak makan ice cream. Skali dia boleh pulak pok pek pok pek sbb aku nak makan ice cream memalam camtuh. Terus kansel plan jalan lelaju naik lift. Kuar lif smpat lagi aku sindir dia, klo Lnda mati baru padan ngan muka Is! Mintak ice cream jer kot, bukan nak makan aper pun! Terus masuk bilik tutup muka. Sbnrnya air mata tengah meleleh tu tapi dia wat ndek jer....siap tolong tutup lampu lagi ada. Mama balik tny aku maner, da makan ke blum, pastu selamat malam. Tetido dalam kelaparan, kesedihan dan kemarahan....

Tak best kan? Pagi tadi nak g keje siap  dia hulur tangan lagi suh cium. Yer la, suami kan? Salam jer la...tapi sedih di hati still ader lagi....Skang ni asik nak makan2 macam2 jer...aritu nak makan sate , tp kedai tak bukak lagi, bege stim, pun tak bukak lagi, siap dia tny sayang nak makan aper lagi, jom kiter g carik....terus tetiba tekak rs cam nak makan chicken wing....and dapat kat pasar malam Sabtu....nyum2........sedapnyer.....

Aper kah itu????


~ The End ~

19 June 2012

Isk...Isk...Isk...Sobbbb

Abang sayang demam...smlm da mc, tp temp.badan ok jer....dtg jer tengah malam, terus naik. Pagi tadi pun panas lagi...asik selimut jer sepanjang malam. Padahal sebelum ni harap maaf la dia nak kawan baek ngan si selimut tu,,siap buat punching bag lagi ader. Patutnya aku yang mengada2 sakit ngan dia semalam sbb the whole day my head feels like exploding, sekali dia pulak yang mc bagai. Hmmm....susah sebenarnya nak tgk dia sakit sbb dia jarang sakit, but then bila dah terkena camni, sedih sangat. Biar aku sakit dari dia yang sakit sbb aku nie mmg jenis berpenyakit pun. Cepat baek yer sayang.....Ssh ati tau tgk syg camtu....Nak wat keje pun susah kat opis ni...asik ingat kat dia jer....

Bos tak masuk lagi up until now sbb dia kol tadi cakap maybe food poisoning kot. Tak leh jalan straight, stomach (betul ker spelling?) cramp. Take care boss. I will take gud care of the office in your absence (hek hek hek ~ gelak jahat ni).

K la, nak sambung wat NC punya participant list jab. Bz nih....

~ The End ~

12 June 2012

Aku terima nikahnya....

Alhamdulillah....finally on 02.06.12 i have become the wife to the man of my life... Mmg tak dijangka and disangka....setelah mengharungi berbagai dugaan dan cabaran, akhirnya kami disatukan dan berdoa agar ikatan ini kekal hingga ke akhir hayat. Amin!

Gambar, mmg tak der sekeping pun yang terlekat kat dalam hp.
Preparation at home, hmmm...what can i say, nadaa... cannot do anything just go with the flow.
overall, pleased walaupun got hiccup here and  there.
Akad nikah, 2x lafaz sbb saksi cakap Encek Iskandar cakap pelan sgt.
Lafaz taklik, dalam bahasa rumi and tersalah cakap RM10 jadi RM10 ribu, kene tarbiyah ngan tuan imam. Sebak jer masa dia lafaz akad nikah yang first tu sbb otomatiknya dah tukar title.
Dia ckap masa akad tu, tetiba cam ada consious yang sekarang ni dia da ada tanggungjawab yang besar, kene jaga isteri dia yang tak berapa nk center sgt ni...Hihihihihihi.....
Alhamdullillah, dalam masa seminggu hidup bersama, tidur sebantal, rasa bahagia. Berdoa kepada Allah agar perasaan ini akan kekal hingga akhir hayat.
Dia pun da byk berubah, lain sket laa dari sebelum ni, berubah ke arah kebaikkan ok..... bukan jadi bender lain...

K la.. nnt update lagi.

Okbai!