19 September 2012

Im not feeling well

Da dpt selsema out of nowhere,sakit pinggang,lenguh bdn. Hmmm

06 September 2012

Blood Donation Drive

Today and tmrw will be our blood donation drive campaign in the office. I've donated every single year but this year is a little difference because i dont knw if im "P" or not because people said if you are carrying, u cannot donate. but i want to and if i do, it will be my 11th times already. What should i do because i am not comfirm of  that yet and i am wondering.....

05 September 2012

Writtable Wednesday

Dah berapa hari ni asik tak sedap badan ja....tak tahu kenapa. Asik lembek jee..... Hari2 sakit kepala.... Hmmmm.. bye!

~ The End ~

24 August 2012

Friday

Salam Hari Raya to all !!! (hehehe...macam ada orang baca your post :P)  Well this year's raya mmg tak best sbb tak balik kg pun except for mama,an & kak ida's family. I was left behind because Iskandar need to work on the 3rd day of Raya and i need to stay with him.

Well, the first day of raya we just went to Kak Ida's house and lepak there till night. Mama went back on the second day so Iskandar and me just wondering around at MV (but so many people i tell you). The food court was closed and we decided to head to Summit since malas nak bersesak2 with so many people.




There was a exhibition for Mickey Mouse...so cute!


Went to Summit, have a lunch there at Mr Teppayanki. then bought ticket to watch The Expendables 2. Ok la the story. After movie, we went back to take rest for a while before decided to go out to Uptown Kota Damansara. With the help of "Uncle Garmin", we managed  to find the place walaupun sesat jugak laa a lil bit. Sadly, the place was closed (of coursed!). Then we decided to have our dinner at Mc'Donald Old Town. Sadly again, there's no water there so we just tapau and then went back home.

Iskandar went out again around 1.00am to send his frend to Puchong, but when i said i want to follow him, he just said no need, take a sleep. Waited for him until 3am (actually, i dozed off during the waiting time...but told him I waited for him all the time), he only came back at 3.30am.

The next day, we went to his friend's house at Kota Damansara and after a while, we went to Giant since it is big...So just jalan2 there. Came back and tapau our dinner from Curry House, and he left me alone to go to work.So sad .... :(

That night, i cooked for him baked potatoes and for breakfast, nasi goreng ayam and a cup of Mile but that beloved husband of mine visited his cousin Ami and ate so many of the raya cookies until full and then can call me and tell me that the nasi goreng is not finished becaused he is so full. Some more, his mom kirim him Nasi Kuning and we ate is for dinner that night.

Yesterday, no breakfast and i just brought to office the raya cookies for myself.

Last night, i tried to cooked his Nasi Kuning with Telur Bambulu (i think) and have it as my lunch today. I asked him wat does he think about my Nasi Kuning and he said "Sedap jugak".... Kembang sekejab.... Hehehehehehe.... Suami puji, mane tak kembang!!!

Well, that's the end of my Raya activity which was sad (because cannot balik kg) and fun at the same time (because 1st time sambut raya as isteri orang)...... Muah muah to all !!!!

~ The End ~

13 August 2012

30 July 2012

Saya sangat Mengantuk.

Tajuk yang tak boleh blah kan? hehehe...mmg sgt mengantok pun....rasa cam nak mintak kat bos balik awal sebab nak tido...ok tak? Sekarang ni nak keje pun boring sbb orang kat sini sangat suka cari pasal and suka nak mengamuk atas alasan yang sangat2 la lapok.

Kelmarin Is tanya lagi, dah ada baby ke kat dalam tu....kesian sangat kat dia, tapi nak wat camana, lom ada rezeki lagi untuk dia jadi Babah...Dia asik2 panggil aku Mama...sweet kan? Tapi...... tak per la. Just tunggu jer la bulan ni camama. Kalau Dia nak bagi rezeki untuk kami, Alhamdulilah...

Sayang Is tapi Lnda harap Is boleh sabar yer? Lnda pun tak sabar nak jadi Mama juga... ;(

28 July 2012

Saturday...and I'm working..

Arini ari Sabtu dan saya masih lagi di ofis kerja...malas betol la skang ni klo kene keje...rasa cam berhenti jer....tak pun nak cari keje kat tempat lain....but I wonder where....hmmmmm

18 July 2012

Not this month .. :(

Well today, sadly my mens came as usual eventhough late by 2 days. And  the chances of conceiving is bring forward to next month. Tahu ini semua ketentuan Allah tapi ....ntah la. tak tahu nak cakap macamana. Mama semalam siap tanya lagi,"Kak Cik ni da mengandung ker? Bila nak check?" and guess what is my answer to her, "tak rasa apa2 pun"..and today.. shattered away.

Kesian plak bila mama tny macam tu...mama rindu nak dengar sore baby kot... Tapi lagi kesian dekat Is sbb dia slalu akan pegang perut tanya, "Baby ada kat dalam?" ;(...

Mungkin belum rezeki lagi kot.....

~ The End ~

16 July 2012

Monday Blues

Sometime I wonder, is it worth it to do something for other people but the truth is you are forcing yourself to do it.... Well, like me, I need to pretend to do something (well sometimes) because if it's not me doing it, who will?? But I dont want this situation to continue for another 2 or 3 years more. I need to make a move so that I can learn and experience a new thing which can make me better than before. But the only question is, when will the time come....


~ The End ~

14 July 2012

Saturday...

Yes, today is saturday and i was supposed to work half day or at least up until 3-4pm. but now at 7.12pm im still in the office listening to people. dang....there goes my saturday

05 July 2012

Tiring Thursday

Sekarang nie sangat 100x sbk ngan nc. Monday nak cuti. I dun care!

03 July 2012

I dun like it...

Same as yesterday...bla bla bla....mmg tahap tensen pusing meter tak ingatla......bosan asik kene dengar orang kene marah, kene marah, rasa nak marah (tapi tak jadi), etc.

Tadi baru jer wat presentation for visitors. 2 jam tunggu baru sampai...present 1/2 jam, pas tu babai....sakit tak?

sekarang ni dengan rasa macam nak muntah bagai semua ada....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~ The End ~

02 July 2012

Black Monday...

hari yang sangat tak best untuk dikenang......sbbnyer.....asik kene dengar orang buat tazkirah jer.... I'm bored and tension. Sampai lunch pun tak sempat nak makan!

~ The End ~

29 June 2012

S.a.y.a.s.a.n.g.a.t.m.e.n.g.a.n.t.u.k.b.y.e

27 June 2012

Cerita pasal hari ini

Sajer jer nak bagitau, yang pada hari ini, pada jam 1405, hujan telah turun dengan lebatnya.
Sekian.


~ The End ~

26 June 2012

Hmmm

Arini:
1) Sgt penat
2) letih
3) nak muntah
4) lapar
5) tingin nak makan bege stim
6) tak boleh gn mesin photostet
7) keje utk conference pending (sbb mesin photostet rosak)
8) sakit kepala
9) byk jalan
10) laparrr (eh? da tulis yer tadi. tp tak per la...)

20 June 2012

Tak mo Kawan ngan Awak!

Smlm dia still panas badan lagi so I drove him to the clinik to take another MC. Dia smpat gak makan bubur yang mama masak but me got no time to eat yet. Da balik lalu dekat kedai bawah tu sbb tingin nak makan ice cream. Skali dia boleh pulak pok pek pok pek sbb aku nak makan ice cream memalam camtuh. Terus kansel plan jalan lelaju naik lift. Kuar lif smpat lagi aku sindir dia, klo Lnda mati baru padan ngan muka Is! Mintak ice cream jer kot, bukan nak makan aper pun! Terus masuk bilik tutup muka. Sbnrnya air mata tengah meleleh tu tapi dia wat ndek jer....siap tolong tutup lampu lagi ada. Mama balik tny aku maner, da makan ke blum, pastu selamat malam. Tetido dalam kelaparan, kesedihan dan kemarahan....

Tak best kan? Pagi tadi nak g keje siap  dia hulur tangan lagi suh cium. Yer la, suami kan? Salam jer la...tapi sedih di hati still ader lagi....Skang ni asik nak makan2 macam2 jer...aritu nak makan sate , tp kedai tak bukak lagi, bege stim, pun tak bukak lagi, siap dia tny sayang nak makan aper lagi, jom kiter g carik....terus tetiba tekak rs cam nak makan chicken wing....and dapat kat pasar malam Sabtu....nyum2........sedapnyer.....

Aper kah itu????


~ The End ~

19 June 2012

Isk...Isk...Isk...Sobbbb

Abang sayang demam...smlm da mc, tp temp.badan ok jer....dtg jer tengah malam, terus naik. Pagi tadi pun panas lagi...asik selimut jer sepanjang malam. Padahal sebelum ni harap maaf la dia nak kawan baek ngan si selimut tu,,siap buat punching bag lagi ader. Patutnya aku yang mengada2 sakit ngan dia semalam sbb the whole day my head feels like exploding, sekali dia pulak yang mc bagai. Hmmm....susah sebenarnya nak tgk dia sakit sbb dia jarang sakit, but then bila dah terkena camni, sedih sangat. Biar aku sakit dari dia yang sakit sbb aku nie mmg jenis berpenyakit pun. Cepat baek yer sayang.....Ssh ati tau tgk syg camtu....Nak wat keje pun susah kat opis ni...asik ingat kat dia jer....

Bos tak masuk lagi up until now sbb dia kol tadi cakap maybe food poisoning kot. Tak leh jalan straight, stomach (betul ker spelling?) cramp. Take care boss. I will take gud care of the office in your absence (hek hek hek ~ gelak jahat ni).

K la, nak sambung wat NC punya participant list jab. Bz nih....

~ The End ~

12 June 2012

Aku terima nikahnya....

Alhamdulillah....finally on 02.06.12 i have become the wife to the man of my life... Mmg tak dijangka and disangka....setelah mengharungi berbagai dugaan dan cabaran, akhirnya kami disatukan dan berdoa agar ikatan ini kekal hingga ke akhir hayat. Amin!

Gambar, mmg tak der sekeping pun yang terlekat kat dalam hp.
Preparation at home, hmmm...what can i say, nadaa... cannot do anything just go with the flow.
overall, pleased walaupun got hiccup here and  there.
Akad nikah, 2x lafaz sbb saksi cakap Encek Iskandar cakap pelan sgt.
Lafaz taklik, dalam bahasa rumi and tersalah cakap RM10 jadi RM10 ribu, kene tarbiyah ngan tuan imam. Sebak jer masa dia lafaz akad nikah yang first tu sbb otomatiknya dah tukar title.
Dia ckap masa akad tu, tetiba cam ada consious yang sekarang ni dia da ada tanggungjawab yang besar, kene jaga isteri dia yang tak berapa nk center sgt ni...Hihihihihihi.....
Alhamdullillah, dalam masa seminggu hidup bersama, tidur sebantal, rasa bahagia. Berdoa kepada Allah agar perasaan ini akan kekal hingga akhir hayat.
Dia pun da byk berubah, lain sket laa dari sebelum ni, berubah ke arah kebaikkan ok..... bukan jadi bender lain...

K la.. nnt update lagi.

Okbai!

26 May 2012

Last Day

Today is my last day here....before mula cuti kawen la....hehehehehe...Suprised tak?? Tak pun kan? Kahkahkah....(gelak sendiri). Baru setel kemas store and sekarang ni cam biasa tengah sakit pinggang. Standard procedure la tu....klo lepas mngemas opis jer meski sakit.... Tgh tggu orang pikup ni sbb nk balik ni terus nk g PKNS nak cari tudung untuk baju kenduri....aduhai....hidup yg sungguh penat dan tak larat. Cuti sampai 10.06.12 so naik keje ari isnin bersamaan 11.06.12. Mesti sgt tak best kan sebab dah lama cuti pastu nk sibuk2 kan diri ngan network conference plak....yai!!!!

Lagi 5 hari lagi nak tukar title.Sgt la takut sbb mcm2 yang tak setel lagi sampai semalam boleh jerit kat dept. yang rs cam nak kawen. Mr Yap siap sound lagi, "What did you said?" me= "Errr...nothing". MY="If you need any help just tell me or Jia Yin to assisst. I knw you must so tired thingking bout the Dinner and your wedding. Never mind, just focus on your wedding, the rest just let us handle." Yeah rite aku nak bagi u handle the rest of the thing sbb in the end nnt, aku jugak yang kene wat balik. No need laa...As long as I terdaya I will do it eventhough I memang dont want to do it!

K la...sampai sini dulu warkah kali ini (Ceeewahhhh!!!) nak turun tunggu Encek Iskandar kat bawah...Dok sorang2 kat sini tak best sgt kot...K, I c U when I c U !!!

The end!

25 May 2012

Today I don't feel good :(

Today I don't feel good because:
1) My company's family day have been changed to Annual Dinner but have been rejected because the budget has increased by 30% compared to last year ( my fault ker??)
2) Still cannot finalized the Annual Dinner thinggy
3) Wedding preparation tak complete lagi :(
4) Rumah tak kemas lagi (bilik)
5) Tak prepare nak kawen lagi laa (boleh cam tu??)
6) Nak demam (sobb sobb sobb)
7) Sakit otak pikir pasal semua bender nih

The end.

17 May 2012

Hari ini Dalam Sejarah

Alhamdulillah....baru dekat2 setahun dapat E1, arini bos gtau wef 1 July 2012, dpt naik E2.... tak sangka tol....rezeki nak kawen kot? hehehehe....da gtau mama..... and she sounds happy also bout this....nnt mlm balik la nak gosip ngan mama lagi....

15 May 2012

Takut...

Lagi 17 hari lagi nak tukar title....takut sih.....dari young,single and available to double and out of the market da...hehehe....tapi tak berapa nak siap sgt pun prep nyer.....stil got here and there to touch up....but i think we'll manage it..... yiks...

14 May 2012

Door Gift










Percaya atau tidak, we made our on doorgift for the wedding. Dengan usaha keras mama, me & him, kitawang berjaya siapkan semua botol/jar sehari jer....ingat cam nak wat business jer...so kepada sesiapa yang tersinggah ke sini, and terbaca, pls disseminate to other...hehehehe....

02 May 2012

02.05.12

Pejam celik pejam celik tinggal another 1 month ngam2 for the wedding..Ngeeeeeee....byk bender tak settle lagi.....tak best tol...nnt mesti kelam kabut. tapi Insya-Allah...mesti boleh nya wat pelan2....hmmmm tapi stresss...nak wat list ttg aper yang tak settle lagi mesti lebih panjang lebih dari yang da settle.... Hmmmm.....

22 February 2012

22.02.12

da lama tak update....tersangat laa bz smapi tak cukup rehat.. my lil bro just being discharged from Sime Darby Medical Centre yesterday for acute gout...mmg terrible laa....ngan tak boleh jalan nyer....during weekend me and mama will stay there frm morning till the end of visiting hour...but on monday, iskandar helped to send her there and i will pick her up after work. mmg tiring....jgn laa sapa2 sakit lagi....susah ati tau...mana ngan wedding prep pun still tunggang langgang....tertekan doo..... :((

10 January 2012

Ohh Baby....

It's a beautiful night
We're looking for sumting dumb to do
Hey Baby
I think I wanna marry you...

Hehe...best tak lagu tu?Arini dia bagi breakfast for me so that's why yang mcm2 bunga orkid sket nih....HEheh....Jangan jeles...K la, nk sambung keje...Da da....

09 January 2012

Monday Blues...

Don't feel like working today... Hwarhhhh....Yesterday went to Melaka for makan angin with him and mama. Then pusing2 satu Banda Melaka, got myself 3 bracelets and mama bought herself 2 bags for daily use and surau. He bought himself a Malacca T-shirt . Eventhough it is short, but ok la for a day trip like that...Tired today but he came to fetch me for lunch @ Amcorp Mall. So best if he can come everyday....hehehehehhe.... :)

03 January 2012

January

A very unpleasant way to start your new year at work... Damn!!!